EYE CARE

Intervisie optiek Deventer

Oogmeting

Om de sterkte van je brillenglazen of contactlenzen te bepalen, doen wij een uitgebreide oogmeting. Onze gediplomeerde en ervaren optometrist, opticiens en contactlensspecialisten hebben daarvoor de beschikking over de modernste en meest innovatieve instrumenten. Dat maakt een oogmeting bij Intervisie een bijzondere ervaring. Aan de hand van alle gegevens en de door jou verstrekte informatie over werk, hobby’s en leefstijl volgt een deskundig advies, dat past bij jouw lifestyle en wensen.

Naast oogmetingen kunnen we ook een stap verder gaan voor de gezondheid van je ogen. Met onze innovatieve apparatuur bekijkt de optometrist de binnenzijde van je oog. De optometrist van Intervisie is bevoegd en ervaren om de gezondheid van je ogen te beoordelen.

Herken je een van deze klachten?

 • Wazig of dubbel zien.
 • Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen.
 • Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk.
 • Hoofdpijn.
 • Moeite met scherpstellen.
 • Pijn in of rond de ogen.
 • Lichtflitsen.
 • Vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven.

Optrometrist

Optrometrist

De optometrist kan je ogen onderzoeken, adviseren over een passende oplossing en, indien nodig, via de huisarts naar de oogarts doorverwijzen.

Waarvoor kun je bij onze optometrist terecht?
Er zijn verschillende situaties waarin een bezoek aan de optometrist raadzaam is:

 1. Als je klachten hebt met zien. Een optometrist kan beoordelen of je een (nieuwe) brilsterkte nodig hebt of dat er sprake is van een oogprobleem waarbij een bril of contactlenzen geen oplossing bieden.
 2. Als je een bepaalde oogaandoening hebt of er aandoeningen in uw familie voorkomen, waarbij je risico loopt op oogklachten. De optometrist kan uw ogen medisch onderzoeken en problemen tijdig signaleren.

Heeft u één van deze aandoeningen?

 • Diabetes mellitus (suikerziekte)?
 • Hypertensie (hoge bloeddruk)?
 • Maculadegeneratie (netvliesprobleem met afnemende gezichtsscherpte)?
 • Komt maculadegeneratie in de familie voor?
 • Glaucoom (afwijking aan de oogzenuw die leidt tot gezichtsvelduitval)?
 • Komt glaucoom in de familie voor?

Dan is het verstandig je ogen te laten onderzoeken bij de optometrist, ook als je nog geen problemen ervaart met zien. De optometrist kan (verdere) achteruitgang van de ogen in veel gevallen tegengaan.

iprofiler_visual_intervisie_deventer

Unieke vingerafdruk van de ogen

Intervisie heeft geavanceerd apparatuur in huis om een exact profiel van jouw ogen op te stellen. Er wordt als het ware een “vingerafdruk” van je ogen gemaakt om je persoonlijke behoeften op te sporen. Met deze informatie maken we geïndividualiseerde brillenglazen.

We gebruiken 1500 meetpunten om een exact profiel van je oog te bepalen. Zelfs de kleinste afwijkingen van het oog worden elektronisch gemeten en in kaart gebracht. Gebaseerd op je persoonlijk visueel profiel, ontwikkelt ZEISS een brillenglas dat perfect overeenstemt met je oog.

Door een uiterst nauwkeurig productieproces worden je brillenglazen accuraat geslepen, waardoor we het zicht optimaliseren. Geen enkel ander brillenglas wordt gemaakt met dit niveau van precisie.
Het resultaat:
– Je ervaart scherper en ontspannen zicht, zowel ’s nachts als overdag.
– Je ziet meer contrasten en vervelende reflecties en halo’s verminderen aanzienlijk.
– Een verhoogde veiligheid bijvoorbeeld tijdens het autorijden.

Indien na controle blijkt dat deze techniek voor jou een waardevolle aanvulling blijkt te zijn, past Intervisie Optiek deze techniek zonder enige extra kosten toe.

Wij gaan namelijk voor het beste resultaat voor jou!

Technologie: i.Scription® brillenglazen van ZEISS (tot op 1/100 dioptrie)
Apparatuur: I.Profiler® meetsysteem ZEISS

Wist je dat?

Het verstandig is om vanaf 40 jaar regelmatig een preventief oogonderzoek te laten doen? Een vroege diagnose van eventuele oogziektes kan veel problemen voorkomen.