OOGZORG

Intervisie optiek Deventer

Oogmeting

Om de sterkte van uw brillenglazen of contactlenzen te bepalen, doen wij een uitgebreide oogmeting. Onze gediplomeerde en ervaren optometrist, opticiens en contactlensspecialisten hebben daarvoor de beschikking over de modernste en meest innovatieve instrumenten. Dat maakt een oogmeting bij Intervisie een bijzondere ervaring. Aan de hand van alle gegevens en de door uw verstrekte informatie over werk, hobby’s en leefstijl volgt een deskundig advies, dat past bij uw lifestyle en wensen.

Naast oogmetingen kunnen we ook een stap verder gaan voor de gezondheid van uw ogen. Met onze innovatieve apparatuur bekijkt de optometrist de binnenzijde van uw oog. De optometrist van Intervisie is bevoegd en ervaren om de gezondheid van uw ogen te beoordelen.

Herkent u een van deze klachten?

 • Wazig of dubbel zien.
 • Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen.
 • Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk.
 • Hoofdpijn.
 • Moeite met scherpstellen.
 • Pijn in of rond de ogen.
 • Lichtflitsen.
 • Vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven.

Optrometrist

De optometrist kan uw ogen onderzoeken, adviseren over een passende oplossing en, indien nodig, via de huisarts naar de oogarts doorverwijzen.

Waarvoor kunt u bij onze optometrist terecht?
Er zijn verschillende situaties waarin een bezoek aan de optometrist raadzaam is:

 1. Als u klachten heeft met zien. Een optometrist kan beoordelen of u een (nieuwe) brilsterkte nodig heeft of dat er sprake is van een oogprobleem waarbij een bril of contactlenzen geen oplossing bieden.
 2. Als u een bepaalde oogaandoening heeft of er aandoeningen in uw familie voorkomen, waarbij u risico loopt op oogklachten. De optometrist kan uw ogen medisch onderzoeken en problemen tijdig signaleren.

Heeft u één van deze aandoeningen?

 • Diabetes mellitus (suikerziekte)?
 • Hypertensie (hoge bloeddruk)?
 • Maculadegeneratie (netvliesprobleem met afnemende gezichtsscherpte)?
 • Komt maculadegeneratie in de familie voor?
 • Glaucoom (afwijking aan de oogzenuw die leidt tot gezichtsvelduitval)?
 • Komt glaucoom in de familie voor?

Dan is het verstandig uw ogen te laten onderzoeken bij de optometrist, ook als u nog geen problemen ervaart met zien. De optometrist kan (verdere) achteruitgang van de ogen in veel gevallen tegengaan.

iprofiler_visual_intervisie_deventer

Unieke vingerafdruk van de ogen

Intervisie heeft geavanceerd apparatuur in huis om een exact profiel van uw ogen op te stellen. Er wordt als het ware een “vingerafdruk” van uw ogen gemaakt om uw persoonlijke behoeften op te sporen. Met deze informatie maken we geïndividualiseerde brillenglazen.

We gebruiken 1500 meetpunten om een exact profiel van uw oog te bepalen. Zelfs de kleinste afwijkingen van het oog worden elektronisch gemeten en in kaart gebracht. Gebaseerd op uw persoonlijk visueel profiel, ontwikkelt ZEISS een brillenglas dat perfect overeenstemt met uw oog.

Door een uiterst nauwkeurig productieproces worden uw brillenglazen accuraat geslepen, waardoor we het zicht optimaliseren. Geen enkel ander brillenglas wordt gemaakt met dit niveau van precisie.
Het resultaat:
– U ervaart scherper en ontspannen zicht, zowel ’s nachts als overdag.
– U ziet meer contrasten en vervelende reflecties en halo’s verminderen aanzienlijk.
– Een verhoogde veiligheid bijvoorbeeld tijdens het autorijden.

Indien na controle blijkt dat deze techniek voor u een waardevolle aanvulling blijkt te zijn, past Intervisie Optiek deze techniek zonder enige extra kosten toe.

Wij gaan namelijk voor het beste resultaat voor u!

Technologie: i.Scription® brillenglazen van ZEISS (tot op 1/100 dioptrie)
Apparatuur: I.Profiler® meetsysteem ZEISS

Kom langs in de winkel of maak online en afspraak

Wist u dat?

Het verstandig is om vanaf 40 jaar regelmatig een preventief oogonderzoek te laten doen? Een vroege diagnose van eventuele oogziektes kan veel problemen voorkomen.