Home / Brillenglazen / CBR keuring

CBR keuring

Voordat u uw rijbewijs kunt vernieuwen, beoordeelt het CBR uw gezondheidsverklaring om te bepalen of er aanvullende medische keuringen nodig zijn. Soms is hiervoor een oogkeuring vereist. Onze oogprofessional helpt u graag met uw CBR rijbewijs keuring, zodat u snel en veilig weer op pad kan.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Waarom is een oogartsbezoek nodig voor een rijbewijskeuring?

Het is van essentieel belang dat u zowel lichamelijk als mentaal gezond bent om veilig deel te nemen aan het verkeer. Een specialistische keuring, zoals een oogkeuring, kan nodig zijn naast de basiskeuring. Het CBR beslist welke keuringen u nodig heeft en verstrekt de vereiste formulieren.

Op de dag van uw afspraak met de optometrist is het belangrijk om uw verwijsbrief mee te nemen. Tijdens het oogheelkundig onderzoek kan de optometrist ervoor kiezen om uw ogen te druppelen om de pupillen te verwijden, zodat hij of zij een grondig onderzoek kan uitvoeren met behulp van geavanceerde apparatuur. Houd er rekening mee dat uw zicht enkele uren na de druppels iets minder kan zijn. Daarom wordt het aangeraden om uw vervoer zo te plannen dat u niet zelf hoeft terug te rijden.

De optometrist zal alle benodigde gegevens verzamelen en deze veilig verwerken in een beveiligd digitaal dossier. Het digitale dossier wordt met de oogarts gedeeld op afstand. U ontmoet de keurend oogarts dus niet persoonlijk, maar de oogarts ziet úw ogen op afstand wel. Binnen drie werkdagen krijgt u de uitslag van het onderzoek. Het uitgebreide oogonderzoek is ontworpen om eventuele problemen of aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen, zodat u snel de juiste behandeling kunt krijgen en veilig de weg op kunt gaan.

Een oogkeuring door onze optometrist kost € 114,-

Markelo Intervisie optiek met brillen op de plank

Officiële keuring CBR

Er zijn verschillende redenen waarom u mogelijk naar een optometrist moet voor een rijbewijskeuring, waaronder:

  • Een te lage gezichtsscherpte (wat betekent dat u slechter ziet dan gemiddeld)
  • Lijden aan diabetes mellitus (suikerziekte)
  • Indicaties van gezichtsveldbeperking (bijvoorbeeld bij glaucoom of een hersenaandoening)
  • Verdachte progressieve oogaandoening

Vroeger moesten mensen voor een oogkeuring bijna altijd naar een ziekenhuis of oogkliniek, waar de wachttijden kunnen oplopen tot enkele weken. Bij Intervisie Optiek kunnen we u echter snel helpen, vaak al binnen enkele dagen. Maak telefonisch een afspraak met onze optometrist.