Home / Oogzorg / Optometrie / Glaucoom onderzoek

Glaucoom onderzoek

Wanneer er bij u een verhoogde oogdruk is gemeten door de opticien, uw oogdruk tussen het rechter- en linkeroog >4mmHg verschilt of er in uw familie glaucoom voorkomt is het verstandig om een glaucoom onderzoek bij ons in te plannen. Een glaucoom onderzoek wordt verricht door onze optometrist. Het onderzoek naar glaucoom bestaat uit het meten van de oogdruk, bekijken van de oogzenuw en het maken van een gezichtsveldonderzoek en zo nodig aangevuld met meer specifieke onderzoeken.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Glaucoom

Glaucoom is een oogziekte waarbij de zenuwvezels van de oogzenuw geleidelijk verloren gaan, wat resulteert in onopgemerkte blinde vlekken in het gezichtsveld. In het beginstadium zijn er meestal geen symptomen, maar soms zijn er kleine aanwijzingen zoals struikelen of dingen laten vallen zonder ze terug te kunnen vinden. Uiteindelijk kan glaucoom tot blindheid leiden. Daarom is vroege herkenning van groot belang.

 

De belangrijkste oorzaak van glaucoom lijkt te liggen in een verminderde bloedtoevoer naar de oogzenuw, en een hoge oogdruk is een belangrijke risicofactor. De verhoogde druk binnen het oog belemmert de bloedtoevoer naar de oogzenuw, wat leidt tot schade aan de zenuwvezels. Als de oogdruk hoog blijft, kunnen deze vezels uiteindelijk afsterven, wat resulteert in blinde vlekken in het gezichtsveld, ook wel gezichtsvelddefecten genoemd.

Resultaten

Met de resultaten van het glaucoom onderzoek kan de optometrist een diagnose stellen en kijken of verdere behandeling nodig is. Het kan zijn dat de optometrist adviseert om elk jaar even terug te komen om de glaucoom te monitoren zonder verdere behandeling of u voor behandeling naar de oogarts verwijst.

 

Vragen over oogzorg?

Heeft u specifiek vragen over een OCT-scan of oogzorg voor onze optometrist? Bel ons voor uw bezoek. Onze optometrist is niet alle dagen aanwezig. U kunt onderstaand ook direct een afspraak inplannen.