Home / Hoorzorg / Hoortoestellen

Hoortoestellen

Ieders gehoor is uniek. Onze deskundige audiciens leveren altijd maatwerk hoortoestellen die perfect passen bij uw gehoor en levensstijl. Bij Intervisie zien en horen werken we samen met Hoorpartners, waardoor we een uitgebreid assortiment aan hoortoestellen kunnen aanbieden. Als gespecialiseerd audicien luisteren we naar uw wensen en maken we gebruik van de nieuwste technologie. U kunt onze hoortoestellen altijd vrijblijvend uitproberen.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Kleine en onzichtbare hoortoestellen

Vindt u het een onprettig idee dat mensen zien dat u last heeft van gehoorverlies? En houdt dit u tegen om uw gehoor te testen en een gehoorapparaat te dragen? Een klein gehoorapparaat zit niet of minder in de weg en is minder zichtbaar. Dit is prettig voor brildragers en voor mensen die een onopvallend gehoorapparaat willen. Er zijn kleine gehoorapparaten voor in het oor en voor achter het oor. We gaan graag in gesprek met u over de voor- en nadelen van deze apparaten voor uw situatie.

Achter het oor toestellen (AHO’s)

De traditionele gehoorapparaten zitten achter het oor (AHO). Deze hoortoestellen zijn geschikt voor ieder gehoorverlies, of deze nu licht of zwaar is. Daarbij is een gehoorapparaat voor achter het oor minder gevoelig voor defecten en komt het geluid op een natuurlijke manier binnen.

Traditionele achter het oor toestellen

Deze hoortoestellen zitten achter het oor (AHO) en brengen het geluid via een slangetje naar de gehoorgang. Dit model is geschikt voor de gemiddelde tot zware gehoorverliezen. Het apparaat is zeer solide en verkrijgbaar met losse batterijen en in een oplaadbare variant. De vormgeving en het wat dikkere slangetje naar uw oor zorgen ervoor dat dit gehoortoestel wel wat meer zichtbaar is.

Luidspreker in het oor modellen (LIHO’s)

Bij deze wat nieuwere techniek zit het toestel ook achter het oor en gaat het geluid via een draadje naar de gehoorgang. Het verschil met de traditionele AHO toestellen is dat in de gehoorgang een stukje techniek zit (de luidspreker) dat het geluid vlak bij het trommelvlies brengt. Hierdoor klinkt het geluid helderder en worden hoge tonen beter versterkt. Een ander voordeel is dat het toestel achter het oor een stuk kleiner is en meestal achter de oorschelp valt. Dit AHO toestel is dan ook een stuk minder zichtbaar dan de traditionele variant.

Voordelen AHO hoortoestellen

Naast dat de achter het oor hoortoestellen geschikt zijn voor alle maten van gehoorbeschadiging, kent dit type nog meer voordelen. Het geluid is natuurgetrouw, doordat de gehoorgang maar voor een klein deel afgesloten wordt. De batterijen gaan langer mee dan die van IHO hoortoestellen. En ze zijn verkrijgbaar met oplaadbare batterijen. De AHO hoortoestellen zijn verder makkelijker schoon te maken en gaan minder snel kapot. De techniek zit immers voor het grootste gedeelte achter het oor en niet in een warme, vette en vochtige gehoorgang. De meningen zijn verdeeld over of een AHO of IHO hoortoestel lekkerder zit. Heeft u gauw irritatie in uw oor? Dan zit een AHO hoortoestel waarschijnlijk prettiger voor u. Als laatste zijn de achter het oor gehoorapparaten verkrijgbaar met bluetooth en zijn ze eenvoudiger in te stellen met knopjes op het hoortoestel zelf.

Wilt u nog meer weten over hoortoestellen? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen of maak een afspraak voor meer informatie in de winkel.