Home / Brillenglazen / Computerbril

Computerbril

Kijkt u meer dan twee uur per dag naar het beeldscherm van uw computer, laptop, tablet, IPad, televisie of smartphone? Dan adviseert Intervisie Optiek u om een computerbril te gebruiken. Een computerbril is maatwerk en niet vergelijkbaar met een leesbril. Met een computerbril ziet u uw gehele bureau scherp tot ongeveer twee meter. Alle beeldschermbrillen van Intervisie Optiek zijn voorzien van ZEISS glazen met een Duravision blue protect coating. Deze coating voorkomt dat het blauwe licht van uw beeldscherm de ogen vermoeit.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Waarom een computerbril?

We kijken gemiddeld vijf uur per dag naar een beeldscherm. Binnen slechts een paar seconden moeten uw ogen schakelen van iets zien in de verte tot dichtbij kijken naar piepkleine lettertjes op een klein scherm en andersom. Dit zorgt voor een extreme belasting op de oogspier en de ooglens die zich steeds weer moeten aanpassen om scherp te kunnen zien. Vanaf ongeveer 35 jaar kan dit leiden tot hoofdpijn of nekpijn en vermoeide, branderige ogen. Herkent u deze problemen? Dan is een computerbril van Intervisie Optiek de juiste oplossing voor u!

Uw werkgever is conform ARBO-wetgeving verplicht om een passende oplossing te vinden bij oogklachten vanwege te lang werken achter een beeldscherm. Bij de aanschaf van een beeldscherm betaalt uw werkgever dan ook vaak een deel mee. Ook de meeste zorgverzekeraars bieden een computerbril vergoeding.

Wat is een computerbril?

Een beeldschermbril van Intervisie Optiek heeft ZEISS digitale brillenglazen. Dit zijn glazen met een geoptimaliseerde zone voor dichtbij die zorgen dat uw ogen zich snel en comfortabel kunnen focussen. Verder geven moderne lichtbronnen meer blauw licht af dan waar we vroeger aan blootgesteld waren. Dit blauwe licht kan gevaarlijk zijn en veel mensen vinden het niet prettig. Bovendien belast blauw licht uw kijkfitheid en heeft het effect op uw bioritme. Een speciaal filter voor blauw licht in het brillenglas kan u dan meer zichtcomfort geven.

Heeft uw werkgever afspraken met Proteye Veiligheidsbrillen of InterSafe? Dan kunt u een beeldschermbril op sterkte uitzoeken bij Intervisie Optiek. Vooral werknemers bij politie en brandweer hebben goede ervaringen met een computerbril op sterkte van Intervisie Optiek.

Vragen of advies nodig?

Wij helpen u graag.