Home / Brillenglazen / Kleurenblind bril

Kleurenblind bril

Ontdek de wereld opnieuw met onze kleurenblind brillen. Deze brillen zijn ontworpen om de kleurenblindheid van mensen te corrigeren, zodat ze de wereld om hen heen kunnen ervaren zoals nooit tevoren. Met onze brillen kunnen de kleurenblindheid symptomen, zoals het niet kunnen onderscheiden van rood en groen, worden verminderd. Onze brillen zijn stijlvol en verkrijgbaar in verschillende montuur en lens opties.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Waarom een bril voor Kleurenblindheid?

Met de EnChroma bril kunnen mensen met kleurenblindheid voor het eerst écht kleuren beleven. Kies uit speciale indoor of outdoor glazen, glazen op sterkte, ready-to-wear brillen en zelfs op maat gemaakte glazen voor in jouw eigen frame. Het is belangrijk om te weten dat de kleurenblind bril een optisch hulpmiddel is voor mensen die kleurenblind zijn. Het is geen remedie voor kleurenblindheid. Ontdek de mogelijkheden bij Intervisie Optiek en vind jouw perfecte bril met hulp van onze opticien, zodat jij weer kleur kunt zien.

EnChroma kleuren zien brillen

Kleurenblindheid is geen totale blindheid voor kleur, maar eerder een moeite met het zien van bepaalde kleuren en tinten. Normaal gesproken identificeert het oog kleuren door de activatie van drie fotopigmenten die gevoelig zijn voor verschillende delen van het kleurspectrum (blauw, groen en rood) wanneer er licht binnenkomt. Bij een normaal oog overlappen de groene en rode fotopigmenten elkaar enigszins. Bij mensen met kleurenblindheid is deze overlapping echter meer uitgesproken, waardoor het moeilijker wordt om bepaalde tinten te onderscheiden. De juiste absorptie van licht door de drie fotopigmenten is essentieel voor kleurperceptie. Hier komt EnChroma om de hoek kijken. Het Amerikaanse bedrijf heeft een speciale optische technologie genaamd ‘Multinotch’ filtering ontwikkeld na meer dan tien jaar onderzoek. Deze technologie verwijdert kleine stukjes licht waar de groene en rode fotopigmenten elkaar het meest overlappen, wat zorgt voor een meer accurate verhouding van lichtinval. Kortom, de technologie van EnChroma zorgt ervoor dat mensen met kleurenblindheid een meer normale weergave van kleuren te zien krijgen.

Of je nu op zoek bent naar een bril voor binnen of buiten, een bril op sterkte of een ready-to-wear bril, de EnChroma bril biedt uitkomst. En als je een eigen frame hebt waar je van houdt, kunnen we zelfs op maat gemaakte glazen leveren die precies passen. Onthoud wel dat de EnChroma bril een hulpmiddel is om kleuren beter te zien, maar het is geen genezing voor kleurenblindheid. Maar als je op zoek bent naar een manier om kleuren op een nieuwe manier te ervaren, kom dan langs bij Intervisie Optiek en ontdek de mogelijkheden. Onze opticien helpt je graag bij het vinden van de perfecte EnChroma bril voor jouw behoeften.

Wist u dat 8% van de mannen kleurenblind is? Voor vrouwen is dit maar 0,5%.

Vragen of advies nodig?

Wij helpen u graag.