Home / Hoorzorg / Hoortoestellen / Hoortoestellen FAQ

Veel gestelde vragen over hoortoestellen

Wij begrijpen dat het kiezen van het juiste hoortoestel een belangrijke beslissing is, en we zijn hier om u te begeleiden met transparante antwoorden en ondersteuning. Lees verder voor waardevolle inzichten die u kunnen helpen bij het nemen van de juiste beslissing voor uw gehoorbehoeften.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Hoelang gaan mijn oplaadbare hoortoestellen mee als ze zijn opgeladen?

Oplaadbare gehoorapparaten laadt u ‘s nachts op. Vervolgens hoort u zo’n twee dagen met het hoortoestel, voordat ‘ie weer opgeladen moet worden. Afhankelijk van de functionaliteiten op uw hoortoestel is de gebruikstijd minder, zoals bij gebruik van bluetooth. Wanneer u uw hoorapparaat iedere nacht oplaadt, loopt u in ieder geval niet tegen problemen door een lege batterij aan.

Wat is het verschil tussen een hoortoestel die vergoed wordt of een hoortoestel uit de private markt?

Het verschil zit met name in de techniek. De gehoorapparaten uit de private markt zijn gericht op optimaal gebruiksgemak en comfort. Zo zijn ze volledig automatisch; het toestel analyseert in wat voor (geluids)omgeving u bent en past de verwerking van het geluid hierop aan. Houdt u niet van poespas, maar moet iets gewoon goed werken? Hecht u waarde aan een zo natuurlijk mogelijk geluid en een rijkere beleving van muziek? Dan passen de hoortoestellen uit deze klasse waarschijnlijk goed bij u.

 

Kan ik mijn hoortoestellen verbinden met mijn telefoon?

Bij veel hoortoestellen is het mogelijk om het te verbinden aan uw telefoon. U kunt dan o.a. bellen en muziek luisteren via uw hoortoestellen. De bediening van uw hoortoestellen is meestal mogelijk met een app. Heeft u deze wens? Onderzoek dan met uw audicien of uw mobiele telefoon compatible is met uw hoortoestel.

Welke merken hoortoestellen biedt Intervisie zien en horen?

Wij werken samen met de volgende merken; Starkey, Signia, Audioservice, GN resound en Interton.

Welke aanvullende hoorhulpmiddelen zijn er?

De meeste hoortoestellen zijn te koppelen aan aanvullende apparaten, die u kunnen helpen de luisterinspanning te verminderen. Denk hierbij aan een kastje die uw hoortoestel koppelt aan uw tv, losse afstandsbedieningen en externe microfoons.

Mist u wel eens de deurbel of een ander belangrijk signaal? Bij grotere hoorverliezen heeft u recht op een Wek en Waarschuwing systeem. Er wordt dan een systeem aangesloten in huis die helpt om akoestische signalen om te zetten in een trilimpuls of een flitslicht.

Ik twijfel of ik toe ben aan een hoortoestel, mag ik het proberen?

Een proefperiode is gebruikelijk en zelfs wenselijk. Optimaal horen is essentieel en een investering voor het algeheel welbevinden, een goede keuze maken is daarom belangrijk. Wij bieden een gratis proefperiode aan (met uitzondering van het eventuele maatwerk). Wij ronden het pas af als het goed voelt. Ook als u concludeert dat u (nog) geen baat heeft bij hoortoestellen, is dat geen probleem.

Heeft u nog meer vragen? Kom vrijblijvend langs in de winkel voor uw persoonlijke advies.

Vragen of advies nodig?

Wij helpen u graag.