Home / Oogzorg / OCT-scan

OCT-scan

Een OCT-scan (Optical Coherence Tomography) is een geavanceerde scan die de binnenkant van het oog in detail kan bekijken. Het wordt vaak gebruikt om oogaandoeningen zoals glaucoom, maculadegeneratie en diabetische retinopathie op te sporen en te monitoren.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Wat gebeurt er tijdens een OCT-scan

Tijdens de OCT-scan wordt een speciale camera gebruikt om een gedetailleerd beeld te maken van de verschillende lagen van het netvlies en de oogzenuw. Dit gebeurt door middel van lichtstralen die door het oog worden gestuurd en weerkaatsen op de verschillende lagen van het netvlies. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in een gedetailleerd beeld van de binnenkant van het oog.

De OCT-scan is een niet-invasieve en volledig pijnloze procedure die slechts enkele minuten duurt. U zit voor een machine en er wordt gevraagd om in een apparaat te kijken terwijl er een scan wordt gemaakt. De optometrist zal u instructies geven tijdens het proces om ervoor te zorgen dat de scan nauwkeurig wordt uitgevoerd.

Vroegtijdig opsporen van oogaandoeningen

De resultaten van de OCT-scan kunnen door de optometrist worden gebruikt om een diagnose te stellen en te bepalen of verdere behandeling nodig is. De scan kan ook worden gebruikt om te controleren hoe effectief een behandeling is, en om eventuele veranderingen in de ogen in de tijd te volgen. Kortom, de OCT-scan is een belangrijk hulpmiddel voor optometristen om oogaandoeningen vroegtijdig op te sporen en te monitoren. Het is een pijnloze en niet-invasieve procedure die slechts enkele minuten duurt en waarvan de resultaten kunnen helpen om een behandeling te bepalen.

Vragen over oogzorg?
Heeft u specifiek vragen over een OCT-scan of oogzorg voor onze optometrist? Bel ons voor uw bezoek. Onze optometrist is niet alle dagen aanwezig.

U bent van harte welkom in één van onze winkels

 

Voor specifieke oog- of hoorzorg adviseren wij u vooraf een afspraak te maken. Mocht u niet in staat zijn naar de winkel te komen, dan zijn er ook mogelijkheden voor een oogmeting aan huis.

Intervisie zien en horen Deventer

Keizerstraat 35, 7411 HD Deventer

Intervisie zien en horen Markelo

Grotestraat 4 A, 7475 AX Markelo