Zonnebrillen sale! 50% korting op geselecteerde zonnebrillen Bekijk de actie!
Home / Bifocale glazen

Bifocale glazen

Met bifocale glazen van Intervisie Optiek kunt u zowel veraf als dichtbij zien. Bifocale brillenglazen zijn te herkennen aan het zichtbare leesgedeelte op het brillenglas, de halve maantjes. Bij het zogeheten Shamir DUO glas is dit halve maantje versmolten in het glas. Bifocaal glas is er in verschillende uitvoeringen: standaard, extra dun, met heldere coating, UV-bestendig en meekleurend. Bifocale glazen kunnen ook gebruikt worden in een computerbril met onderin het leesgedeelte en bovenin het kijkdeel voor het beeldscherm.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Bifocaal of multifocaal?

Voordat er multifocale brilglazen waren, was bifocaal de standaard. Voor sommige brildragers voldoen bifocale glazen beter dan multifocale glazen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met een visuele handicap of mensen die niet kunnen wennen aan multifocaal. Ook voor mensen die beperkt zijn in hun motoriek en moeite hebben met de beweging van het hoofd en de ogen zijn bifocale glazen prettiger dan multifocale glazen. Bifocale glazen geven namelijk een groter en stabieler gezichtsveld en staan een meer statische werkwijze toe. Bifocale brilglazen geven bij opzij kijken een groot en breed gezichtsveld, zonder vertekening.

Markelo Intervisie optiek met brillen op de plank

Shamir DUO

Bifocale glazen worden vaak gezien als een teken van ouderdom vanwege de zichtbare halve maantjes. Bovendien zorgen bifocale glazen voor een verontrustende beeldsprong met verlies van beeld doordat het oog beweegt van de ene visuele zone naar de andere. Om deze nadelen te ondervangen, is het Shamir DUO glas ontwikkeld. Dit is een geavanceerd glas zonder zichtbare scheidingslijn.

De voordelen van Shamir DUO glazen op een rijtje:
  • Een natuurlijk, vervormingsvrij zicht als het oog van de ene zichtzone naar de andere beweegt.
  • Een verbeterd uiterlijk door het ontbreken van een zichtbare scheidingslijn.
  • Ook geschikt voor zonnebrillen op sterkte.
  • Verkrijgbaar in een breed scala aan materialen, waaronder dunne en esthetische glazen.
  • Geschikt voor talrijke geavanceerde coatings.
  • Ook ideaal voor mensen met ouderdomsverziendheid die moeite hebben met aanpassing aan verschillende brillenglazen.

Vragen of advies nodig?

Wij helpen u graag.