Home / Hoorzorg / Audicien

Triage audicien

Een triage audicien is een professional in een hoorspeciaalzaak die gespecialiseerd is in het beoordelen en identificeren van de behoeften van klanten met betrekking tot hun gehoor en gehoorproblemen. Het doel van een triage audicien is om te bepalen welke stappen er moeten worden genomen om de klant te helpen met hun gehoorproblemen en om hen door te verwijzen naar de juiste specialist of zorgverlener indien nodig.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Wat doet een triage audicien?

Er zijn verschillende situaties waarin een bezoek aan de audicien raadzaam is. Onderstaand wat u van onze audicien kunt verwachten.

  1. Beoordelen van uw gehoorbehoeften. Onze triage audicien zal u vragen stellen over uw gehoorproblemen en uw medische geschiedenis om een beter begrip te krijgen van uw behoeften.
  2. Uitvoeren van gehoortesten: onze triage audicien kan verschillende gehoortesten uitvoeren om uw gehoor te evalueren en de ernst van het gehoorverlies vast te stellen.
  3. Adviseren over gehoorbescherming: onze audicien kan u adviseren over gehoorbescherming en helpen bij het kiezen van de juiste producten om uw oren te beschermen tegen lawaai of andere schadelijke omgevingsfactoren.
  4. Doorverwijzen naar een audioloog. Als uw gehoorverlies ernstig is of als er sprake is van andere medische problemen, kan de triage audicien u doorverwijzen naar een audioloog of een andere medische professional.
  5. Adviseren over hoortoestellen. Onze audicien adviseert over hoortoestellen en kan helpen bij het kiezen van het juiste hoortoestel voor uw behoeften. Ook helpt de audicien bij het instellen en aanpassen van het hoortoestel.

Met welke hoorproblemen kan ik bij de audicien terecht?

  • Gehoorverlies: Dit is de meest voorkomende reden waarom mensen een audicien bezoeken. Een audicien kan u helpen om te bepalen of u gehoorverlies heeft en welke behandeling of oplossing daarvoor geschikt is.
  • Tinnitus: Dit is een aandoening waarbij je een constante zoemende, suizende of fluitende geluid hoort, zonder dat er een externe geluidsbron is. Een audicien kan u helpen om te gaan met tinnitus door bijvoorbeeld gehoorbescherming te bieden of door het aanpassen van een hoortoestel.
  • Oorsuizen: Als je plotseling een verminderd gehoor ervaart, kan het zijn dat u last heeft van oorsuizen, wat vaak een teken is van een onderliggend medisch probleem. Een audicien kan helpen om de oorzaak van oorsuizen te achterhalen en u doorverwijzen naar een specialist als dat nodig is.
  • Oorontstekingen: Als u last heeft van pijnlijke of ontstoken oren, kan een audicien u helpen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en een behandeling te adviseren.
  • Gehoorbescherming: Als u veel tijd doorbrengt in een lawaaierige omgeving, kan het dragen van gehoorbescherming helpen om gehoorbeschadiging te voorkomen. Een audicien kan u helpen bij het kiezen van de juiste gehoorbescherming.

Gehoorbehoeften in kaart

Kortom, een triage audicien helpt u bij het beoordelen van uw gehoorbehoeften en het vinden van de juiste oplossing voor hun gehoorproblemen, of het nu gaat om gehoorbescherming of een hoortoestel. Ook bestaat er de mogelijkheid direct door te verwijzen naar andere medische professionals als dat nodig is.

Maak direct een afspraak voor een onderzoek bij de gehoorspecialist.

Vragen over oogzorg?

Heeft u specifiek vragen over oogzorg voor onze optometrist? Bel ons voor uw bezoek. Onze optometrist is niet alle dagen aanwezig. U kunt onderstaand ook direct een afspraak inplannen.

U bent van harte welkom in één van onze winkels

 

Voor specifieke oog- of hoorzorg adviseren wij u vooraf een afspraak te maken. Mocht u niet in staat zijn naar de winkel te komen, dan zijn er ook mogelijkheden voor een oogmeting aan huis.

Intervisie zien en horen Deventer

Keizerstraat 35, 7411 HD Deventer

Intervisie zien en horen Markelo

Grotestraat 4 A, 7475 AX Markelo