Home / Contactlenzen

Contactlenzen

Contactlenzen van Intervisie Optiek in Deventer en Markelo passen optimaal bij al uw wensen. Wilt u harde of zachte lenzen? Kiest u voor daglenzen, nachtlenzen of maandlenzen? Of denkt u aan sportlenzen, kinderlenzen of kleurlenzen op sterkte? Intervisie Optiek in Deventer heeft altijd de juiste contactlenzen voor u. Ook als het gaat om lenzen met een cilindercorrectie en multifocale of varifocale lenzen. Weet u niet of het dragen van contactlenzen voor u mogelijk is, welke lenzen voor u het meest geschikt zijn, of denkt u dat er iets verbeterd kan worden aan uw draagcomfort? Onze contactlensspecialist adviseert u graag!

 Contactlenzen of een bril?

Wie geen bril wenst te dragen, kan kiezen voor contactlenzen. Een contactlens is een siliconen ooglensje dat op maat en sterkte is gemaakt. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken.

Veel mensen ervaren voordelen van contactlenzen ten opzichte van een bril. Contactlenzen beslaan niet, worden bij regen niet nat en ze hebben een groter blikveld. Andere voordelen van contactlenzen zijn:

  • prettiger om te dragen;
  • minder zichtbaar;
  • te combineren met een gewone zonnebril, zodat een zonnebril op sterkte niet nodig is;
  • veiliger bij sommige sporten.

Sommige mensen ervaren ook nadelen van contactlenzen, zoals: Lenzen indoen kost meer tijd dan het opzetten van een bril, zeker in het begin.
Eerder last van droge ogen of irritatie van het oog. Om te voorkomen dat irritatie of droge ogen zorgen voor schade in het oog is het dan altijd van belang om de lenzen regelmatig te laten controleren door een contactlensspecialist.

Tarieven aanmeten contactlenzen:

Voor het aanmeten van lenzen rekenen wij eenmalig de volgende tarieven:
– Contactlens aanmeting (zacht): €40,-
– Contactlens aanmeting (zacht recept (multifocaal/met cilinder)): €75,-
– Contactlens aanmeting (hard): €100,-
– Contactlens her-aanpassing (hard): €50,-
– Contactlens aanmeting (nacht): €100,-
– Contactlens aanmeting (myopie): €100,-

Soorten contactlenzen

Daglenzen, nachtlenzen, maandlenzen, harde lenzen, zachte lenzen, er is een grote diversiteit in contactlenzen beschikbaar. De contactlenzen worden in snel tempo doorontwikkeld, wat ten goede komt aan de kwaliteit en daarmee de gezondheid van uw ogen. Tegenwoordig kan bijna iedereen contactlenzen dragen. Intervisie Optiek heeft een grote diversiteit in contactlenzen. Het belangrijkste onderscheid is harde en zachte lenzen.

Harde lenzen

Harde of vormvaste lenzen gaan langer mee en laten veel zuurstof door. Dat laatste is belangrijk voor de gezondheid van uw oog. Daar staat tegenover dat harde lenzen minder flexibel zijn en daardoor oncomfortabel kunnen zitten.

Wanneer u alles wilt weten over het inbrengen van harde lenzen klik dan op onderstaande link.
Hoe breng ik een harde lezen in?

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn harde lenzen die de oppervlaktekromming van het hoornvlies in de juiste vorm brengen. Deze lenzen doet u in bij het slapengaan en u moet ze minimaal zes uur dragen. Daarna heeft u gedurende gemiddeld anderhalve dag geen zichtafwijking meer. Deze lenzen corrigeren uw ogen terwijl u slaapt, zodat u overdag geen ‘hulpmiddelen’ nodig hebt om scherp te zien. Het grote voordeel van nachtlenzen is dat u overdag geen lenzen hoeft te dragen. Nacht Lensplan: vanaf € 28,50 per maand exclusief vloeistof.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van polymeer dat flexibel wordt onder invloed van vocht. Ze zijn groter en flexibeler dan harde lenzen. Een zachte lens zuigt zich gemakkelijk aan het oog vast en zit prettig. Wel worden zachte lenzen sneller vuil door allerlei stoffen in het traanvocht. Verder moeten zachte lenzen altijd nat blijven en in lenzenvloeistof bewaard worden.

Wilt u weten hoe u het beste een zachte lens kunt inbrengen klik dan hier door naar de zachte lensinstructie.

Daglenzen zijn zachte lenzen die alleen overdag gedragen kunnen worden. Deze lenzen zijn gemakkelijk te combineren met het dragen van een bril. Ideaal voor vakanties of als u bij het sporten last heeft van uw bril.

Er zijn ook zachte lenzen die gedurende een maand overdag gedragen kunnen worden, de zogeheten maandlenzen.

Contactlens op vinger

Andere lenzen

Vroeger waren contactlenzen alleen geschikt voor eenvoudige oogafwijkingen. Tegenwoordig is er echter veel meer mogelijk, zoals torische lenzen en multifocale lenzen. Torische lenzen zijn lenzen met een cilindercorrectie. Deze lenzen zijn aan één kant iets verzwaard, waardoor ze de juiste stand op het oog aannemen. Multifocale of varifocale lenzen zijn bedoeld om zowel van dichtbij als van veraf goed mee te zien. De vakmensen van Intervisie Optiek in Deventer zijn ook gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen bij kinderen van 8 jaar of ouder.

Sportlenzen

Heeft u last van uw bril bij het sporten? Probeer eens onze daglenzen. Dit kan ook ideaal zijn voor bijvoorbeeld vakanties.
Gemakkelijk te combineren met het dragen van een bril.

Kinderlenzen

Onze specialisten zijn gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen bij kinderen. Vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen wij bekijken welke mogelijkheden er zijn. Het is belangrijk dat uw kind zelf de lenzen goed kan onderhouden en de lenzen in en uit te doen. Contactlenzen kunnen risico’s met zich meebrengen voor de gezondheid van de ogen, vooral als ze niet goed worden onderhouden. Als het kind bijvoorbeeld gevoelig is voor ooginfecties, kan het dragen van contactlenzen een verhoogd risico op infectie met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om de gezondheid van het oog te bespreken met een oogspecialist voordat er wordt besloten om contactlenzen te dragen.

Myopie control lenzen

Myopie remmende zachte lenzen. Deze lenzen zorgen ervoor dat het perifere beeld voor het netvlies valt, in plaats van erachter.
Hierdoor zal het oog minder snel langer willen groeien. Door middel van deze lenzen kunnen we het achteruitgaan van de sterkte tot wel 50% verminderen!

Vragen of advies nodig?

Wij helpen u graag.