Home / Contactlenzen / Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof

Met lenzenvloeistof kunt u uw contactlenzen reinigen, bewaren en inzetten. Hierdoor blijven uw contactlenzen schoon, fris en gehydrateerd. Dit zorgt ervoor dat de lenzen de gehele draagperiode effectief en comfortabel blijven. Niet elke contactlensvloeistof is voor elke lens geschikt. Onze contactlensspecialisten adviseren daarom altijd de contactlensvloeistof die het meest past bij u en de lens die u draagt.

Uitstekende service en garantie
A-kwaliteit
Gratis ogen opmeten
Kom langs in onze winkels

Merken lenzenvloeistoffen

Als contactlensdrager weet u hoe belangrijk het is om uw lenzen goed te onderhouden. Contactlensvloeistof speelt hierbij een belangrijke rol. Het kiezen van de juiste contactlensvloeistof kan lastig zijn, omdat er zoveel verschillende soorten op de markt zijn. Onze contactlensspecialisten helpen u hiermee graag. De merken contactlensvloeistoffen die bij Intervisie op voorraad liggen:

• Bausch en Lomb
• Menicon
• Oté
• The comfort club
• Alcon
• Optiview
• Kimtech
 

Maakt u gebruik van ons Lensplan dan ontvangt u de lenzenvloeistof die bij uw lenzen horen gratis.

Waarom is contactlensvloeistof belangrijk?

Contactlenzen worden gedragen op het oog, waardoor ze gemakkelijk vuil en bacteriën kunnen opnemen. Het is daarom belangrijk om je lenzen dagelijks te reinigen met de juiste contactlensvloeistof. Dit voorkomt dat er vuil en bacteriën achterblijven op de lenzen, waardoor uw ogen gezond blijven.

Welke soorten contactlensvloeistof zijn er?

Er zijn verschillende soorten contactlensvloeistof verkrijgbaar. De meest voorkomende zijn alles-in-één vloeistoffen, peroxide vloeistoffen en zoutoplossingen. Alles-in-één vloeistoffen zijn het meest populair omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn. Deze vloeistoffen reinigen, desinfecteren en bewaren je lenzen. Peroxide vloeistoffen zijn nog grondiger in het reinigen en desinfecteren van uw lenzen. Deze vloeistoffen worden gebruikt in combinatie met een speciale lenshouder en moeten eerst geneutraliseerd worden voordat u uw lenzen kunt dragen. Zoutoplossingen worden voornamelijk gebruikt om lenzen af te spoelen en te bewaren. Wilt u meer weten over wat voor u het meest geschikt is kom dan langs in de winkel.

Vragen of advies nodig?

Wij helpen u graag.