Home / Hoorzorg

Hoorzorg

Gehoor is enorm belangrijk én iets -net als uw ogen- om zuinig op te zijn. Hoort u minder goed of zelfs erg slecht? Dan kan dit een groot effect hebben op uw plezier in het leven. Bij Intervisie Zien en Horen doet onze triage audicien er alles aan om uw gehoor zo optimaal mogelijk te houden.  Samen onderzoeken we wat uw gehoor nodig heeft èn bieden we een oplossing die aansluit op uw persoonlijke voorkeuren.

 

Horen

Heeft u ineens meer moeite om gesprekken te volgen, problemen hebt om bepaalde geluiden te horen of merkt dat je volume op de televisie of radio hoger moet zetten dan voorheen? Dan kan het zijn dat je gehoorproblemen hebt. Wanneer u merkt dat uw gehoor achteruit gaat, is het belangrijk om hier iets mee te doen. We weten dat dit een grote stap is en dat de drempel hoog is om naar een audicien of KNO-arts te gaan. Gemiddeld doet iemand er 7 tot 10 jaar over, voordat hij of zij de stap neemt om tot aanschaf van hoortoestellen over te gaan. Zonde, want uit onderzoeken blijkt steeds meer dat achteruitgang van gehoor ook verband houdt met een snellere achteruitgang van cognitie (denk aan grotere risico op dementie), gezondheid en de ervaren levenskwaliteit (een groter risico op sociale isolement en depressie). Echter geeft 95% van de hoortoestelgebruikers aan dat het de kwaliteit van leven verbetert. Intervisie kan u helpen om uw gehoor te laten testen en een hoortoestel te vinden dat bij uw behoeften past. Onze audicien is een gediplomeerde triage-audicien, heeft de beste apparatuur in huis en verzorgt een hoortest die speciaal op uw oren is afgestemd. Wij garanderen dan ook:

✔️ Persoonlijke aandacht

✔️ StAr-gecertificeerde audicien

✔️ Een hoortoestel dat bij uw situatie en uw wensen past

Bel voor een afspraak van een hoortest in Markelo naar 0547-745600 of in Deventer naar 0570-614645.

Naar de audicien of KNO-arts?

Wanneer u gehoorklachten ervaart is het altijd aan te raden om eerst bij een audicien langs te gaan voor een hoortest. Audiciens in Nederland zijn sinds 2013 in Nederland opgeleid tot ‘triage audicien’. Zij zijn verantwoordelijk voor de eerste lijn zorg rondom het gehoor. Uiteraard kunt u ook terecht bij uw huisarts, zeker wanneer er andere klachten zijn dan gehoor, zoals oorontstekingen, jeuk of bij plotselinge slechthorendheid waarbij er sneller contact mogelijk is via de huisarts.

De triage audicien is in staat om een complete meting te doen van het huidige gehoor en kan de gehoorgang en het trommelvlies beoordelen. De audicien is sinds 2021 bevoegd u te verwijzen naar de KNO-arts als er bijzonderheden zijn gevonden rondom het gehoor. Zij werken met het stAr-protocol en zijn ook geregistreerd in het stAr register.

FAQ

Wanneer moet ik naar een kno-arts of audioloog?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand verwezen wordt. De audicien werkt volgens het NOAH-Protocol (NOAH staat voor Nationaal Overleg Audiologische Hulpmiddelen). Hier in staan richtlijnen wanneer de audicien u moet doorverwijzen naar een KNO-arts of audiologisch centrum.

Voorbeelden kunnen zijn:

– U ben jonger dan 67 jaar, en draagt nog geen hoortoestellen.
– Er is een significante achteruitgang in vergelijking met 5 jaar geleden in het gehoor geconstateerd.
– Er is een asymmetrisch gehoorverlies gemeten.
– Er zijn bijzonderheden geconstateerd aan het trommelvlies, welke nog nooit door een arts gezien is.
– Er is sprake van een ernstige mate van slechthorendheid of spraakverstaan.
– Tinnitusklachten worden als dermate ernstig ervaren dat extra (psychische) begeleiding of psycho-educatie gewenst is.

Als u een of meer van deze symptomen ervaart, dan is het een goed idee om een afspraak te maken met onze hoorspecialist. Na het uitvoeren van een gehoortest kunnen we u helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw gehoorbehoeften, zoals gehoorbescherming of een hoortoestel.

Wanneer moet ik een hoortest laten doen?

Ervaart u één of meerdere van onderstaande symptomen? Dan is het een goed idee om een afspraak te maken met onze hoorspecialist. Na het uitvoeren van een gehoortest kunnen we u helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw gehoorbehoeften, zoals gehoorbescherming of een hoortoestel.

  • U heeft moeite om gesprekken te volgen, vooral in drukke of lawaaierige omgevingen.
  • Mensen klagen dat je de televisie of radio te hard zet.
  • U heeft moeite om bepaalde geluiden of tonen te horen, zoals vogelzang of de bel van de deur.
  • U merkt dat u vaak moet vragen om herhaling van wat er gezegd is.
  • U voelt dat je in sociale situaties wordt buitengesloten omdat je niet goed kunt horen.
  • U heeft tinnitus (oorsuizen) of andere gehoorgerelateerde symptomen, zoals duizeligheid.
  • U werkt of brengt veel tijd door in een lawaaierige omgeving.

 

 

Maak direct een afspraak met onze audicien voor een gehoortest in onze hoorspeciaalzaak in Deventer of Markelo.

U bent van harte welkom in één van onze winkels

 

Voor specifieke oog- of hoorzorg adviseren wij u vooraf een afspraak te maken. Mocht u niet in staat zijn naar de winkel te komen, dan zijn er ook mogelijkheden voor een oogmeting aan huis.

Intervisie zien en horen Deventer

Keizerstraat 35, 7411 HD Deventer

Intervisie zien en horen Markelo

Grotestraat 4 A, 7475 AX Markelo